بیماریهای کبوتر

ساخت وبلاگ
كبوتر سالم كبوتري است كه در حالت طبيعي آرام با درجه حرارت معتدل و نبضي منظم و ظاهري طبيعي باشد اما كبوتر بيمار را با اولين نگاه مي توان شناخت زيرا افسرده بوده و از ديگر كبوترها گوشه گيري مي كند ، غذا نمي خورد و حالت مدفوع و ادرار آن طبيعي نيست و درجه حرارت بدن و نبض و تنفس آن نيز متغير است.
عوامل بيماري زا به دو بخش تقسيم مي شوند:

- عوامل مستعد كننده ي بيماري
- عوامل اصلي بيماري

عوامل مستعد كننده در ابتدا مقاومت بدن را كاهش داده و پرنده را مستعد بيماري مي كند ولي عوامل اصلي موجب تظاهر بيماري در بدن پرنده مي شود.

عوامل مستعد كننده ي بيماري در پرنده:
1- سن كبوتر
معمولا برخي بيماري ها در جوجه ها بيشتر از پرنده بالغ مشاهده مي شود و برخي ديگر از بيماريها  پرنده بالغ را بيشتر مبتلا مي نمايد.

2- جنسيت كبوتر
برخي بيماري ها به علل مربوط به فيزيولوژي پرنده در جنس ماده و برخي در جنس نر بيشتر اتفاق مي افتد.

3- تغييرات جوي و محيطي
تغييرات جوي و محيطي مخصوصا در هنگامي كه پرنده از يك محيط با آب و هواي گرم به محيط ديگري با آب و هواي سرد منتقل مي شود ميتواند مستعد بيماري در پرنده باشد.

4- عوامل وراثتي
در مورد وقوع برخي از بيماريها در پرنده ، زمينه ارثي در آن لازم است

5- بيماري ها
در برخي موارد تعدادي از بيماريها مي تواند زمينه ساز وقوع بيماري ديگري در پرنده باشد

 عوامل اصلي بيماري:

عوامل فيزيكي (مانند افتادن از بلندي يا تصادف) ، عوامل شيميايي (مانند خوردن سموم دفع آفات نباتي يا حيواني) ، عوامل غذايي( مانند كمبود برخي مواد معدني يا عدم تعادل در جيره ي غذايي) ، عوامل عفوني( مانند باكتري ها ، ويروس ها ، قارچ ها و عوامل عفونت زا) ، عوامل انگلي (مانند كرم هاي دستگاه گوارش و تنفس)

تشخيص بيماري

داشتن سابقه ي درماني از پرنده براي تشخيص بيماري آن بسيار لازم و ضروري است. مشاهده ي دقيق رفتار و حالات كبوتر بيمار قبل از اين كه در دست گرفته شود بسيار مهم است و با مشاهده ي وضع عمومي كبوتر ، حالت پرها ، ميزان و عمق حركات تنفس مي توان سريعتر ميزان سلامتي آن را ارزيابي نمود
حالت پوست در پرنده نيز ميتواند بيانگر نوع بيماري در آن باشد. پوست پرنده درخشندگي خاصي دارد و پوست خشن و غير درخشنده ميتواند دليل بر وجود آلودگي با كرم هاي روده اي باشد.
غشاي مخاطي و ملتحمه ي چشم ها و پلك ها نيز مهم است و در حالت طبيعي رنگ آن به رنگ صورتي پر رنگ مي باشد. پرخوني اين غشا ميتواند دليل بر وجود بيماري در معده يا كبد باشد و پرخوني شديد دليل بر وجود تب در پرنده است. چنانچه غشاي مخاطي به رنگ زرد باشد دليل بر وجود بيماري كبدي است و در صورت كم رنگي و رنگ پريدگي در غشاي مخاطي چشم مي تواند دليل بر وجود سوء هاضمه و اشكال در دستگاه گوارش باشد
به عنوان اولين اقدام جهت بررسي وضعيت عمومي پرنده بايد به قسمتهاي: سر ، نوك، سوراخ هاي بيني، حفره دهان ، حنجره و ناي پرنده توجه كرده و آنها را از نظر سلامت ظاهري بررسي نمود. با دميدن بين پرهاي بدن وضعيت پوست و وضع عضلات را مشاهده كرد. حالت و شكل پرها نيز اهميت دارند. شل بودن عضلات سينه مي تواند دليل بر وجود بيماري مزمن در پرنده باشد. به شكم پرنده نيز بايد توجه كرد و براي معاينه ي آن بايد از نوك انگشتان استفاده نمود وجود برخي از تومورها را در اين ناحيه مي توان اينگونه احساس كرد. مخرج پرنده نيز از جمله قسمتهايي است كه بايد مورد معاينه و مشاهده قرار گيرد.
درجه حرارت بدن كبوترها در حالت طبيعي معمولا بين 41 تا43 درجه است و تنفس آرام و پيوسته انجام مي شود. تعداد تنفس آنها در حالت طبيعي بين 16 تا 36 بار در دقيقه انجام مي شود.


کبوتر نوک قنار...
ما را در سایت کبوتر نوک قنار دنبال می کنید

برچسب : بیماری کبوتران, نویسنده : محمود رضائی kabotar بازدید : 3821 تاريخ : سه شنبه 9 آبان 1391 ساعت: 1:27

آرشیو مطالب

خبرنامه